Parmezános spenót főzelék recept

Hozzávalók:
- 1 kg friss bébispenót levél vagy friss spenótlevél
- 8 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanál vaj
- 5 dl zöldség alaplé (ha nincs otthon akkor leves kockából készítsünk alaplevet)
- só, bors
- 1 dl tej (opcionális)
- 10 dkg reszelt parmezán
- személyenként egy tükörtojás
Elkészítése
A vajon a zúzott fokhagymát jól lepirítjuk, majd rádobjuk a megmosott spenót leveleket és jól átforgatjuk a fokhagymán.
Hagyjuk, hogy a spenót levelek összeessenek, majd sózzuk, borsozzuk és fel engedjük az alaplével és a tejszínnel.
Jól forraljuk össze az egészet, amíg meg nem főnek a spenótlevelek.
Ha elkészült tegyük turmix gépbe és turmixoljuk szép simára. Ha spenótunk turmixolás után nagyon sűrű lenne kevés tejjel hígíthatjuk.
Az elkészült spenótba még melegen keverjük bele a parmezán sajtot.
Ha kell, ízesítsük még sóval és borssal.
Tipp:
Az elkészült tükörtojásokat szépen mintázhatjuk bármilyen tetszőleges formájú sütemény kiszúróval.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »