Parmezános spenót főzelék recept

Hozzávalók:
- 1 kg friss bébispenót levél vagy friss spenótlevél
- 8 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanál vaj
- 5 dl zöldség alaplé (ha nincs otthon akkor leves kockából készítsünk alaplevet)
- só, bors
- 1 dl tej (opcionális)
- 10 dkg reszelt parmezán
- személyenként egy tükörtojás
Elkészítése
A vajon a zúzott fokhagymát jól lepirítjuk, majd rádobjuk a megmosott spenót leveleket és jól átforgatjuk a fokhagymán.
Hagyjuk, hogy a spenót levelek összeessenek, majd sózzuk, borsozzuk és fel engedjük az alaplével és a tejszínnel.
Jól forraljuk össze az egészet, amíg meg nem főnek a spenótlevelek.
Ha elkészült tegyük turmix gépbe és turmixoljuk szép simára. Ha spenótunk turmixolás után nagyon sűrű lenne kevés tejjel hígíthatjuk.
Az elkészült spenótba még melegen keverjük bele a parmezán sajtot.
Ha kell, ízesítsük még sóval és borssal.
Tipp:
Az elkészült tükörtojásokat szépen mintázhatjuk bármilyen tetszőleges formájú sütemény kiszúróval.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »