Parmezános spenót főzelék recept

Hozzávalók:
- 1 kg friss bébispenót levél vagy friss spenótlevél
- 8 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanál vaj
- 5 dl zöldség alaplé (ha nincs otthon akkor leves kockából készítsünk alaplevet)
- só, bors
- 1 dl tej (opcionális)
- 10 dkg reszelt parmezán
- személyenként egy tükörtojás
Elkészítése
A vajon a zúzott fokhagymát jól lepirítjuk, majd rádobjuk a megmosott spenót leveleket és jól átforgatjuk a fokhagymán.
Hagyjuk, hogy a spenót levelek összeessenek, majd sózzuk, borsozzuk és fel engedjük az alaplével és a tejszínnel.
Jól forraljuk össze az egészet, amíg meg nem főnek a spenótlevelek.
Ha elkészült tegyük turmix gépbe és turmixoljuk szép simára. Ha spenótunk turmixolás után nagyon sűrű lenne kevés tejjel hígíthatjuk.
Az elkészült spenótba még melegen keverjük bele a parmezán sajtot.
Ha kell, ízesítsük még sóval és borssal.
Tipp:
Az elkészült tükörtojásokat szépen mintázhatjuk bármilyen tetszőleges formájú sütemény kiszúróval.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »