Paradicsomos káposzta fűszeres tarjával recept

Hozzávalók:
- 1 közepes fej káposzta
- 1 kisebb fej hagyma
- 250 g sűrített paradicsom vagy 2,5 liter friss paradicsomlé
- 3 evőkanál olaj
- 3 evőkanál liszt
- só
- őrölt kömény
- cukor
Köret:
- 6 szelet húsos tarja
- olaj
- 1 fej hagyma
- 1 paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors, őrölt kömény, csípős paprika
Elkészítése:
A káposztát megmossuk, felső sérült leveleit levágjuk.
Felezzük, majd a torzsáját kivágjuk. Éles késsel vékony csíkokra felvágjuk.
A felvágott káposztát áttesszük egy nagyobb lábosba, majd annyi forró vizet öntünk rá, ami még nem lepi el. Sóval, cukorral, őrölt köménnyel ízesítjük és félig puhára főzzük.
Mikor félig megfőtt a káposzta, hozzákeverjük a paradicsomot is.
Közben egy serpenyőben világos rántást készítünk az olajból és a lisztből, majd mikor zsemleszínű a pirult liszt, lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát is. A káposztát berántjuk, és ha kell még ízlésünknek megfelelően tovább sózzuk, cukrozzuk.
Míg fő a káposzta, addig a húst is megsütjük. A szelet húsokat gyengén kiklopfoljuk, majd sóval, borssal, őrölt köménnyel és az áttört fokhagymával fűszerezzük.
Kevés olajat forrósítunk és a szálasra felvágott hagymát és paradicsomot üvegesre pirítjuk benne.
Mikor lepirult a hagyma, akkor beletesszük a hússzeleteket és egy kevés vizet aláöntve, letakarva, készre pároljuk a húst.
Ha szeretjük a csípős ízt, pár karika csípős paprikát is tehetünk mellé.
A paradicsomos káposztát forrón tálaljuk a hússal és egy pár szelet pirítóssal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »