Paradicsomos káposzta fűszeres tarjával recept

Hozzávalók:
- 1 közepes fej káposzta
- 1 kisebb fej hagyma
- 250 g sűrített paradicsom vagy 2,5 liter friss paradicsomlé
- 3 evőkanál olaj
- 3 evőkanál liszt
- só
- őrölt kömény
- cukor
Köret:
- 6 szelet húsos tarja
- olaj
- 1 fej hagyma
- 1 paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors, őrölt kömény, csípős paprika
Elkészítése:
A káposztát megmossuk, felső sérült leveleit levágjuk.
Felezzük, majd a torzsáját kivágjuk. Éles késsel vékony csíkokra felvágjuk.
A felvágott káposztát áttesszük egy nagyobb lábosba, majd annyi forró vizet öntünk rá, ami még nem lepi el. Sóval, cukorral, őrölt köménnyel ízesítjük és félig puhára főzzük.
Mikor félig megfőtt a káposzta, hozzákeverjük a paradicsomot is.
Közben egy serpenyőben világos rántást készítünk az olajból és a lisztből, majd mikor zsemleszínű a pirult liszt, lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát is. A káposztát berántjuk, és ha kell még ízlésünknek megfelelően tovább sózzuk, cukrozzuk.
Míg fő a káposzta, addig a húst is megsütjük. A szelet húsokat gyengén kiklopfoljuk, majd sóval, borssal, őrölt köménnyel és az áttört fokhagymával fűszerezzük.
Kevés olajat forrósítunk és a szálasra felvágott hagymát és paradicsomot üvegesre pirítjuk benne.
Mikor lepirult a hagyma, akkor beletesszük a hússzeleteket és egy kevés vizet aláöntve, letakarva, készre pároljuk a húst.
Ha szeretjük a csípős ízt, pár karika csípős paprikát is tehetünk mellé.
A paradicsomos káposztát forrón tálaljuk a hússal és egy pár szelet pirítóssal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »