Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paradicsomos burgonyafőzelék fasírttal recept

Paradicsomos burgonyafőzelék fasírttal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Főzelékhez:

    • 1 kg burgonya
    • 2 kis konzerv paradicsompüré (összesen 140 g)
    • 3 babérlevél
    • 3 kanál olaj
    • 3 kanál liszt
    • 2 kanál liszt
    • 1 kávéskanál fűszerpaprika
    • só, cukor, bazsalikom ízlés szerint

    Fasírthoz:

    • 50 dkg darált hús
    • 2 zsemle
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 gerezd fokhagyma
    • só, őrölt bors ízlés szerint
    • 3 dl olaj
    • 5 dkg zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A hámozott burgonyát karikára vágjuk.

    Egy edényben feltesszük főni 1,5 liter vízzel. Hozzá djuk a paradicsompürét, babérlevelet, sót, bazsalikomot ízlés szerint.

    Mikor megfő világos rántást készítünk: a felforrósított oljon világosra pirítjuk a lisztet, majd elkeverjük benne a pirpspaprikát is. Kb 0,5 dl vízzel felengedjük, csomómentesre keverjük, majd állandó keverés mellett a krumplihoz adjuk.

    Összeforraljuk az egészet és ízlés szerint, ha szeretnénk, cukorral ízesítjük.

    A darált húshoz adjuk a vízbe áztatott és kinyomkodott zsemlét, tojást, reszelt fokhagymát, sót, őrölt borsot ízlés szerint.

    Gombócokat formázunk a masszából, zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban kisütjük.

    A fasírtokat a főzelékkel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá