Paradicsomos burgonyafőzelék fasírttal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Főzelékhez:

  • 1 kg burgonya
  • 2 kis konzerv paradicsompüré (összesen 140 g)
  • 3 babérlevél
  • 3 kanál olaj
  • 3 kanál liszt
  • 2 kanál liszt
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • só, cukor, bazsalikom ízlés szerint

Fasírthoz:

  • 50 dkg darált hús
  • 2 zsemle
  • 1 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, őrölt bors ízlés szerint
  • 3 dl olaj
  • 5 dkg zsemlemorzsa

Elkészítése:

A hámozott burgonyát karikára vágjuk.

Egy edényben feltesszük főni 1,5 liter vízzel. Hozzá djuk a paradicsompürét, babérlevelet, sót, bazsalikomot ízlés szerint.

Mikor megfő világos rántást készítünk: a felforrósított oljon világosra pirítjuk a lisztet, majd elkeverjük benne a pirpspaprikát is. Kb 0,5 dl vízzel felengedjük, csomómentesre keverjük, majd állandó keverés mellett a krumplihoz adjuk.

Összeforraljuk az egészet és ízlés szerint, ha szeretnénk, cukorral ízesítjük.

A darált húshoz adjuk a vízbe áztatott és kinyomkodott zsemlét, tojást, reszelt fokhagymát, sót, őrölt borsot ízlés szerint.

Gombócokat formázunk a masszából, zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban kisütjük.

A fasírtokat a főzelékkel tálaljuk.