Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kelkáposzta főzelék recept

Kelkáposzta főzelék
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg kelkáposzta
    • 1 evőkanál olaj
    • 30 dkg burgonya
    • köménymag
    • 1-2 gerezd fokhagyma
    • bors
    • pirospaprika
    • 150 g tejföl vagy kefir
    • 2-3 evőkanál liszt
    • pici víz

    Elkészítése:

    A megmosott, megtisztított, kockákra vágott kelkáposztaleveleket és burgonyákat köménnyel ízesítve annyi forró sós vízbe tesszük, ami épp ellepi. Beletesszük az olajat és takarék lángon puhára főzzük.

    Közben elkészítjük a habarást. Egy bögrében kevés vízzel összekeverjük a lisztet és a pirospaprikát, majd habverővel hozzákeverjük a tejfölt is. Hozzámerünk egy keveset a kelkáposztás léből és simára keverjük.

    Hozzáadjuk a főzelékhez a zúzott fokhagymával együtt, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk és már kész is.

    Fasírttal, sült hússal, de magában is kiváló.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá