Finomfőzelék tükörtojásos virsli gyűrűvel recept

Hozzávalók:
Főzelék:
- 60 dkg burgonya
- ízlés szerint só
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szál sárgarépa
- 2 szelet zeller
- 20 dkg borsó
- 1 kisebb karalábé
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- 4-5 dkg vaj
- 2 evőkanál finomliszt
- 1 kk pirospaprika
- ízlés szerint tej
- ízlés szerint húsleves alaplé
Feltét:
- 2 db virsli személyenként
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS személyenként
Elkészítése:
A zöldségeket meghámozzuk, majd apróbb darabokra vágjuk. Annyi vízben feltesszük főni, ami éppen ellepi.
Amikor majdnem kész, a zöldborsót is hozzáadjuk, majd egy csipet cukrot és a sót.
A vajon a liszttel és a felaprított petrezselyemzölddel világos rántást készítünk, pirospaprikával megszórjuk és felöntjük húsleves alaplével. Csomómentesre dolgozzuk, majd a főzelékhez adjuk. Felöntjük tejjel, vízzel és ízlésünknek megfelelő sűrűségűre főzzük.
A virsliket hosszában félbevágjuk és végeit egy fogpiszkálóval összetűzzük, majd olajozott tepsibe rakjuk. A virsli külső felét bevagdossuk és a közepébe egy kisebb tojást ütünk. Sütőben 4 perc alatt megsütjük.
A kész főzeléket a virslis tojással tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »