Finomfőzelék tükörtojásos virsli gyűrűvel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Főzelék:

  • 60 dkg burgonya
  • ízlés szerint só
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szelet zeller
  • 20 dkg borsó
  • 1 kisebb karalábé
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • 4-5 dkg vaj
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 kk pirospaprika
  • ízlés szerint tej
  • ízlés szerint húsleves alaplé

Feltét:

  • 2 db virsli személyenként
  • 2 tojás személyenként

Elkészítése:

A zöldségeket meghámozzuk, majd apróbb darabokra vágjuk. Annyi vízben feltesszük főni, ami éppen ellepi.

Amikor majdnem kész, a zöldborsót is hozzáadjuk, majd egy csipet cukrot és a sót.

A vajon a liszttel és a felaprított petrezselyemzölddel világos rántást készítünk, pirospaprikával megszórjuk és felöntjük húsleves alaplével. Csomómentesre dolgozzuk, majd a főzelékhez adjuk. Felöntjük tejjel, vízzel és ízlésünknek megfelelő sűrűségűre főzzük.

A virsliket hosszában félbevágjuk és végeit egy fogpiszkálóval összetűzzük, majd olajozott tepsibe rakjuk. A virsli külső felét bevagdossuk és a közepébe egy kisebb tojást ütünk. Sütőben 4 perc alatt megsütjük.

A kész főzeléket a virslis tojással tálaljuk.