Hozzávalók:
Főzelék:
Feltét:
Elkészítése:
A zöldségeket meghámozzuk, majd apróbb darabokra vágjuk. Annyi vízben feltesszük főni, ami éppen ellepi.
Amikor majdnem kész, a zöldborsót is hozzáadjuk, majd egy csipet cukrot és a sót.
A vajon a liszttel és a felaprított petrezselyemzölddel világos rántást készítünk, pirospaprikával megszórjuk és felöntjük húsleves alaplével. Csomómentesre dolgozzuk, majd a főzelékhez adjuk. Felöntjük tejjel, vízzel és ízlésünknek megfelelő sűrűségűre főzzük.
A virsliket hosszában félbevágjuk és végeit egy fogpiszkálóval összetűzzük, majd olajozott tepsibe rakjuk. A virsli külső felét bevagdossuk és a közepébe egy kisebb tojást ütünk. Sütőben 4 perc alatt megsütjük.
A kész főzeléket a virslis tojással tálaljuk.