Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Juhtúróval/Csirkehússal töltött gombafejek recept

Juhtúróval/Csirkehússal töltött gombafejek
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 8 nagyobb fej gomba
    • 15 dkg darált csirkehús
    • 15 dkg juhtúró
    • 4 karika füstölt kolbász
    • 1 fej lilahagyma
    • 1 csomag bacon
    • 1 paradicsom
    • 0,5 csokor medvehagyma
    • sajt
    • bors

    Elkészítése:

    A gombákat előkészítjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

    A töltelékhez a húst sózzuk, borsozzuk, beleszeljük a medvehagyma felét, a paradicsom felét kis kockára vágjuk, és azt is húshoz keverjük. A fél adag gombafejekbe töltjük a húsos tölteléket.

    A másik töltelékhez a juhtúrót áttörtjük és borssal, pici sóval, apróra vágott kolbásszal és a medvehagyma felével összekeverjük. Ez mehet a másik fél adag gombákba.

    Tetejükre bacont és sajtot szórunk, és lefedve 20 percig sütjük. Amikor megpuhult, akkor 5 percig pirítjuk lefedés nélkül.

    Tipp:

    Nálunk vegyes zöldségpürével került a tányérra.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá