Juhtúróval/Csirkehússal töltött gombafejek

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Juhtúróval/Csirkehússal töltött gombafejek

Hozzávalók:

  • 8 nagyobb fej gomba
  • 15 dkg darált csirkehús
  • 15 dkg juhtúró
  • 4 karika füstölt kolbász
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 csomag bacon
  • 1 paradicsom
  • 0,5 csokor medvehagyma
  • sajt
  • bors

Elkészítése:

A gombákat előkészítjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

A töltelékhez a húst sózzuk, borsozzuk, beleszeljük a medvehagyma felét, a paradicsom felét kis kockára vágjuk, és azt is húshoz keverjük. A fél adag gombafejekbe töltjük a húsos tölteléket.

A másik töltelékhez a juhtúrót áttörtjük és borssal, pici sóval, apróra vágott kolbásszal és a medvehagyma felével összekeverjük. Ez mehet a másik fél adag gombákba.

Tetejükre bacont és sajtot szórunk, és lefedve 20 percig sütjük. Amikor megpuhult, akkor 5 percig pirítjuk lefedés nélkül.

Tipp:

Nálunk vegyes zöldségpürével került a tányérra.