Cukkini fasírt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 db nagy cukkini (tisztítva 1 kg)
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg sajt
- 4 ek zabpehely
- 6 ek teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 1 ek kapor
- 1 tk oregánó
- 1 tk só
- zsemlemorzsa
- zsír, vagy olaj a sütéshez
Elkészítése:
A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszelem, besózom, jól elkeverem és fél órát állni hagyom. Ha már nem zsenge a cukkini, meghámozom, magokat eltávolítom.
A sajtot, fokhagymát lereszelem, hozzáadom a jól kinyomkodott cukkinit és a többi hozzávalót és jól összekeverem.
Ezzel a mennyiségű liszttel már összeáll a massza, de elég laza szerkezetű lesz a fasírt. Liszt és/vagy zabpehely hozzáadásával tömörebbé tehető.
Kézzel diónyi golyókat formázok, megforgatom zsemlemorzsában és bő, forró olajban piros ropogósra sütöm.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 cukkinis recept – krémlevestől a rakottasig, húsosan és húsmentesen
A cukkini az egyik legnagyobb aduász a konyhában: gyors, laktató, egészsége
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.20 péntek
Péntekre már mindannyian egy kicsit lazábbra vennénk a tempót, de azért jól
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 péntek
A mai nap is finomságokkal indul! Te mit főzöl ma ebédre?
Tovább olvasom »
Főzelék minden napra – zöldséges receptek frissen, gyorsan, finoman
A főzelék nem unalmas, ha jól készítjük! Ezek a krémes, fűszeres, könnyű és
Tovább olvasom »
Ha imádod a madártejet – ezeket a verziókat is ki kell próbálnod!
A madártej a magyar házi desszertek egyik örök klasszikusa – és ebben a vál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 csütörtök
A görög citromos leves frissítő kezdés lehet, amit egy tartalmas bakonyi cs
Tovább olvasom »