Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonyás tallérok recept

Burgonyás tallérok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 5 közepes burgonya
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 4 ek finomliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • petrezselyem (ízlés szerint)
    • zöldhagyma (ízlés szerint)
    • fél tk bors
    • fél tk só
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A burgonyákat egészben megfőzzük.

    A vöröshagymát felkockázzuk és kevés olajon megdinszteljük, majd megszórjuk borssal.

    A burgonyákat összetörjük, hozzáadjuk a hagymát, a tojást, a felaprított petrezselymet, zöldhagymát és a sót, majd alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet és ezzel is alaposan összekeverjük.

    Vizes kézzel golflabda méretű golyókat készítünk, amit ellapítunk és lisztezett deszkára helyezzük.

    Egy nagyobb serpenyőben kb ujjnyi olajat forrósítunk, amiben szép barnára sütjük a tallérok mindkét oldalát. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

    Mártogatóssal kínáljuk.

    Tipp:

    A kész masszát érdemes megkóstolni és igény szerint sózni, ha kell még.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá