Burgonyás tallérok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Burgonyás tallérok

Hozzávalók:

  • 5 közepes burgonya
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4 ek finomliszt
  • 1 tojás
  • petrezselyem (ízlés szerint)
  • zöldhagyma (ízlés szerint)
  • fél tk bors
  • fél tk só
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A burgonyákat egészben megfőzzük.

A vöröshagymát felkockázzuk és kevés olajon megdinszteljük, majd megszórjuk borssal.

A burgonyákat összetörjük, hozzáadjuk a hagymát, a tojást, a felaprított petrezselymet, zöldhagymát és a sót, majd alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet és ezzel is alaposan összekeverjük.

Vizes kézzel golflabda méretű golyókat készítünk, amit ellapítunk és lisztezett deszkára helyezzük.

Egy nagyobb serpenyőben kb ujjnyi olajat forrósítunk, amiben szép barnára sütjük a tallérok mindkét oldalát. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

Mártogatóssal kínáljuk.

Tipp:

A kész masszát érdemes megkóstolni és igény szerint sózni, ha kell még.