Zöldséges rizses hús recept

Hozzávalók:
- 80 dkg pulyka combfilé harapató darabokra vágva
- 3 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 db közepes nagyságú karalábé
- 20 dkg fagyasztott borsó vagy friss
- 3 dl hosszú szemű rizs
- 1 nagy fej vörös hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kiskanál házi vegeta
- só, bors
Elkészítése:
A vöröshagymát finomra aprítjuk a fokhagymát vékonyra szeleteljük. Egy lábasban az olajon a hagymát üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a felkockázott húst jól elkeverjük és fehéredésig sütjük, majd hagyjuk, hogy a hús kiengedje saját levét.
Amikor a zöldségek félig megpuhultak hozzáadjuk a zöldborsót. Fűszerezzük sóval, borssal és vegetával. Pár perc múlva amikor a borsó már nem jeges szórjuk a borsó tetejére a rizst.
Öntsük fel a ragunkat annyi forró vízzel amennyi teljesen befedi a ragut plusz még 1dl forró vízzel.
Számoljunk avval a folyadék mennyiséggel is ami már ragun van. Fedő nélkül kis lángon főzzük el a folyadék három negyed részét.
Ne kevergessük közben mert a végeredmény ragacsos rizses ragu lesz.
Amikor elfőtte a folyadék három negyedét takarjuk a főzőedényünket egy fedővel amit tekerjünk alufóliába. (így légmentes marad bent a gőz az edényben és párolódik meg a rizs)
Zárjuk el alatta tüzet hagyjuk 20-25 percig a gőzben teljesen megpuhulni a rizsszemeket
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »