Zöldséges rizses hús recept
Hozzávalók:
- 80 dkg pulyka combfilé harapató darabokra vágva
- 3 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 db közepes nagyságú karalábé
- 20 dkg fagyasztott borsó vagy friss
- 3 dl hosszú szemű rizs
- 1 nagy fej vörös hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kiskanál házi vegeta
- só, bors
Elkészítése:
A vöröshagymát finomra aprítjuk a fokhagymát vékonyra szeleteljük. Egy lábasban az olajon a hagymát üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a felkockázott húst jól elkeverjük és fehéredésig sütjük, majd hagyjuk, hogy a hús kiengedje saját levét.
Amikor a zöldségek félig megpuhultak hozzáadjuk a zöldborsót. Fűszerezzük sóval, borssal és vegetával. Pár perc múlva amikor a borsó már nem jeges szórjuk a borsó tetejére a rizst.
Öntsük fel a ragunkat annyi forró vízzel amennyi teljesen befedi a ragut plusz még 1dl forró vízzel.
Számoljunk avval a folyadék mennyiséggel is ami már ragun van. Fedő nélkül kis lángon főzzük el a folyadék három negyed részét.
Ne kevergessük közben mert a végeredmény ragacsos rizses ragu lesz.
Amikor elfőtte a folyadék három negyedét takarjuk a főzőedényünket egy fedővel amit tekerjünk alufóliába. (így légmentes marad bent a gőz az edényben és párolódik meg a rizs)
Zárjuk el alatta tüzet hagyjuk 20-25 percig a gőzben teljesen megpuhulni a rizsszemeket
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »










