Zöldséges rizses hús recept

Hozzávalók:
- 80 dkg pulyka combfilé harapató darabokra vágva
- 3 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 db közepes nagyságú karalábé
- 20 dkg fagyasztott borsó vagy friss
- 3 dl hosszú szemű rizs
- 1 nagy fej vörös hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kiskanál házi vegeta
- só, bors
Elkészítése:
A vöröshagymát finomra aprítjuk a fokhagymát vékonyra szeleteljük. Egy lábasban az olajon a hagymát üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a felkockázott húst jól elkeverjük és fehéredésig sütjük, majd hagyjuk, hogy a hús kiengedje saját levét.
Amikor a zöldségek félig megpuhultak hozzáadjuk a zöldborsót. Fűszerezzük sóval, borssal és vegetával. Pár perc múlva amikor a borsó már nem jeges szórjuk a borsó tetejére a rizst.
Öntsük fel a ragunkat annyi forró vízzel amennyi teljesen befedi a ragut plusz még 1dl forró vízzel.
Számoljunk avval a folyadék mennyiséggel is ami már ragun van. Fedő nélkül kis lángon főzzük el a folyadék három negyed részét.
Ne kevergessük közben mert a végeredmény ragacsos rizses ragu lesz.
Amikor elfőtte a folyadék három negyedét takarjuk a főzőedényünket egy fedővel amit tekerjünk alufóliába. (így légmentes marad bent a gőz az edényben és párolódik meg a rizs)
Zárjuk el alatta tüzet hagyjuk 20-25 percig a gőzben teljesen megpuhulni a rizsszemeket
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »