Zöldséges rizses hús

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Zöldséges rizses hús

Hozzávalók:

  • 80 dkg pulyka combfilé harapató darabokra vágva
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db közepes nagyságú karalábé
  • 20 dkg fagyasztott borsó vagy friss
  • 3 dl hosszú szemű rizs
  • 1 nagy fej vörös hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál házi vegeta
  • só, bors

Elkészítése:

A vöröshagymát finomra aprítjuk a fokhagymát vékonyra szeleteljük. Egy lábasban az olajon a hagymát üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a felkockázott húst jól elkeverjük és fehéredésig sütjük, majd hagyjuk, hogy a hús kiengedje saját levét.

Amikor a zöldségek félig megpuhultak hozzáadjuk a zöldborsót. Fűszerezzük sóval, borssal és vegetával. Pár perc múlva amikor a borsó már nem jeges szórjuk a borsó tetejére a rizst.

Öntsük fel a ragunkat annyi forró vízzel amennyi teljesen befedi a ragut plusz még 1dl forró vízzel.

Számoljunk avval a folyadék mennyiséggel is ami már ragun van. Fedő nélkül kis lángon főzzük el a folyadék három negyed részét.

Ne kevergessük közben mert a végeredmény ragacsos rizses ragu lesz.

Amikor elfőtte a folyadék három negyedét takarjuk a főzőedényünket egy fedővel amit tekerjünk alufóliába. (így légmentes marad bent a gőz az edényben és párolódik meg a rizs)

Zárjuk el alatta tüzet hagyjuk 20-25 percig a gőzben teljesen megpuhulni a rizsszemeket