Villámgyors csirkés paella recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 500 g csirkemell filé
- 2 ek olaj
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors, petrezselyemzöld
- 1 csipet sáfrány
- 1 kaliforniai paprika
- 200 g koktélrák
- 200 g vegyes zöldségkeverék (fagyasztott)
- 6 dl alaplé (ha nincs akkor kocka+víz)
- 250g rizs
Elkészítése:
A csirkemellet megmossuk, majd felkockázzuk.
Az olajon fehéredésig pirítjuk, és amíg a csirke pirul megpucoljuk a hagymát és apróra vágjuk a paprikával együtt.
Amikor a csirke elkészült félre tesszük egy másik edénybe, és a visszamaradt olajon megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a paprikát és belenyomjuk a fokhagymát (használhatunk fokhagyma granulátumot is).
Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük az alaplé egyharmadával. Visszarakjuk bele a csirkehúst, hozzáadjuk a rákot és a vegyes zöldséget, majd egy csipetnyi sáfrányt szórunk rá.
Körülbelül 15 percig főzzük, majd hozzáadjuk a rizst és felöntjük a maradék alaplével.
Jól összekeverjük, majd addig főzzük, amíg a rizs meg nem puhul. Ha véletlen hamarabb főné el a levét, akkor nyugodtan pótoljuk vízzel.
Amikor elkészült, megszórjuk petrezselyem zölddel, összekeverjük és tálaljuk.
Tipp:
Mielőtt tálaljuk, locsoljuk meg kis citromlével.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »