Villámgyors csirkés paella

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Villámgyors csirkés paella

Hozzávalók:

  • 500 g csirkemell filé
  • 2 ek olaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors, petrezselyemzöld
  • 1 csipet sáfrány
  • 1 kaliforniai paprika
  • 200 g koktélrák
  • 200 g vegyes zöldségkeverék (fagyasztott)
  • 6 dl alaplé (ha nincs akkor kocka+víz)
  • 250g rizs

Elkészítése:

A csirkemellet megmossuk, majd felkockázzuk.

Az olajon fehéredésig pirítjuk, és amíg a csirke pirul megpucoljuk a hagymát és apróra vágjuk a paprikával együtt.

img_2125

Amikor a csirke elkészült félre tesszük egy másik edénybe, és a visszamaradt olajon megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a paprikát és belenyomjuk a fokhagymát (használhatunk fokhagyma granulátumot is).

img_2264

Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük az alaplé egyharmadával. Visszarakjuk bele a csirkehúst, hozzáadjuk a rákot és a vegyes zöldséget, majd egy csipetnyi sáfrányt szórunk rá.

Körülbelül 15 percig főzzük, majd hozzáadjuk a rizst és felöntjük a maradék alaplével.

img_2281

Jól összekeverjük, majd addig főzzük, amíg a rizs meg nem puhul. Ha véletlen hamarabb főné el a levét, akkor nyugodtan pótoljuk vízzel.

Amikor elkészült, megszórjuk petrezselyem zölddel, összekeverjük és tálaljuk.

Tipp:

Mielőtt tálaljuk, locsoljuk meg kis citromlével.