Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Villámgyors csirkés paella recept

Villámgyors csirkés paella
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 500 g csirkemell filé
    • 2 ek olaj
    • 1 kisebb fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • só, bors, petrezselyemzöld
    • 1 csipet sáfrány
    • 1 kaliforniai paprika
    • 200 g koktélrák
    • 200 g vegyes zöldségkeverék (fagyasztott)
    • 6 dl alaplé (ha nincs akkor kocka+víz)
    • 250g rizs

    Elkészítése:

    A csirkemellet megmossuk, majd felkockázzuk.

    Az olajon fehéredésig pirítjuk, és amíg a csirke pirul megpucoljuk a hagymát és apróra vágjuk a paprikával együtt.

    img_2125

    Amikor a csirke elkészült félre tesszük egy másik edénybe, és a visszamaradt olajon megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a paprikát és belenyomjuk a fokhagymát (használhatunk fokhagyma granulátumot is).

    img_2264

    Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük az alaplé egyharmadával. Visszarakjuk bele a csirkehúst, hozzáadjuk a rákot és a vegyes zöldséget, majd egy csipetnyi sáfrányt szórunk rá.

    Körülbelül 15 percig főzzük, majd hozzáadjuk a rizst és felöntjük a maradék alaplével.

    img_2281

    Jól összekeverjük, majd addig főzzük, amíg a rizs meg nem puhul. Ha véletlen hamarabb főné el a levét, akkor nyugodtan pótoljuk vízzel.

    Amikor elkészült, megszórjuk petrezselyem zölddel, összekeverjük és tálaljuk.

    Tipp:

    Mielőtt tálaljuk, locsoljuk meg kis citromlével.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá