Török lecsós bulgur recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek olívaolaj
- 3 TV paprika
- 4 paradicsom
- 2 mk római kömény
- ízlés szerint chilipaprika (elhagyható)
- só
- 2,5 dl bulgur
- 4-5 dl víz
Elkészítése:
A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A megmosott paprikákat és a paradicsomokat nagyobb kockákra vágjuk.
Egy nagyobb forró serpenyőben az olajon a hagymát és a paprikát megpirítjuk, majd hozzákeverjük a paradicsomot, római köményt, valamint ízlés szerint chilipaprikát.
A megpirult zöldségekhez hozzáöntjük a bulgurt, 1-2 perc alatt átkeverjük, majd hozzáöntünk kb 4 dl vizet (amennyiben szükséges később pótoljuk, de a zöldségek is engednek némi levet) és ízlés szerint sózzuk.
Fedővel lefedjük és kb 10 perc alatt készre főzzük, majd további 30 percig hagyjuk állni fedő alatt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »