Török lecsós bulgur recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek olívaolaj
- 3 TV paprika
- 4 paradicsom
- 2 mk római kömény
- ízlés szerint chilipaprika (elhagyható)
- só
- 2,5 dl bulgur
- 4-5 dl víz
Elkészítése:
A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A megmosott paprikákat és a paradicsomokat nagyobb kockákra vágjuk.
Egy nagyobb forró serpenyőben az olajon a hagymát és a paprikát megpirítjuk, majd hozzákeverjük a paradicsomot, római köményt, valamint ízlés szerint chilipaprikát.
A megpirult zöldségekhez hozzáöntjük a bulgurt, 1-2 perc alatt átkeverjük, majd hozzáöntünk kb 4 dl vizet (amennyiben szükséges később pótoljuk, de a zöldségek is engednek némi levet) és ízlés szerint sózzuk.
Fedővel lefedjük és kb 10 perc alatt készre főzzük, majd további 30 percig hagyjuk állni fedő alatt.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.