Török lecsós bulgur

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 3 TV paprika
  • 4 paradicsom
  • 2 mk római kömény
  • ízlés szerint chilipaprika (elhagyható)
  • 2,5 dl bulgur
  • 4-5 dl víz

Elkészítése:

A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A megmosott paprikákat és a paradicsomokat nagyobb kockákra vágjuk.

Egy nagyobb forró serpenyőben az olajon a hagymát és a paprikát megpirítjuk, majd hozzákeverjük a paradicsomot, római köményt, valamint ízlés szerint chilipaprikát.

A megpirult zöldségekhez hozzáöntjük a bulgurt, 1-2 perc alatt átkeverjük, majd hozzáöntünk kb 4 dl vizet (amennyiben szükséges később pótoljuk, de a zöldségek is engednek némi levet) és ízlés szerint sózzuk.

Fedővel lefedjük és kb 10 perc alatt készre főzzük, majd további 30 percig hagyjuk állni fedő alatt.