Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött virsli sajtágyon recept

Töltött virsli sajtágyon
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg füstölt virsli
    • 2 nagyobb tv paprika
    • 25 dkg trappista sajt
    • ahány virsli, annyi szelet bacon
    • 4-5 szál friss tárkony
    • őrölt bors
    • 3-4 ek kacsazsír (vagy étolaj)

    Elkészítése:

    A tepsit kikenjük a kacsazsírral.

    A sajtot és a paprikát vékony csíkokra illetve hasábokra vágjuk.

    A sütőt előmelegítjük 210 fokra.

    A virsliket hosszában 3/4-ig bevágjuk és minden csíkba belehelyezünk 1-1 sajtot és paprikát. A bacont szorosan rátekerjük és tepsibe tesszük, majd a tárkony szálakat elhelyezzük közötte.

    Sózzuk, borsozzuk és betesszük a sütőbe. 30-35 perc alatt szép pirosra megsütjük.

    Mialatt sülnek a virslik, a sajt egy része kissé szétfolyik az alján, de a végén úgy is egybefüggően fogja tartani a virslitekercseket és szépen szeletelhető.

    Még forrón önmagában kenyérrel tálaljuk, de egy jó kis főzelék mellé is tökéletes!

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá