Töltött virsli sajtágyon

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 70 dkg füstölt virsli
  • 2 nagyobb tv paprika
  • 25 dkg trappista sajt
  • ahány virsli, annyi szelet bacon
  • 4-5 szál friss tárkony
  • őrölt bors
  • 3-4 ek kacsazsír (vagy étolaj)

Elkészítése:

A tepsit kikenjük a kacsazsírral.

A sajtot és a paprikát vékony csíkokra illetve hasábokra vágjuk.

A sütőt előmelegítjük 210 fokra.

A virsliket hosszában 3/4-ig bevágjuk és minden csíkba belehelyezünk 1-1 sajtot és paprikát. A bacont szorosan rátekerjük és tepsibe tesszük, majd a tárkony szálakat elhelyezzük közötte.

Sózzuk, borsozzuk és betesszük a sütőbe. 30-35 perc alatt szép pirosra megsütjük.

Mialatt sülnek a virslik, a sajt egy része kissé szétfolyik az alján, de a végén úgy is egybefüggően fogja tartani a virslitekercseket és szépen szeletelhető.

Még forrón önmagában kenyérrel tálaljuk, de egy jó kis főzelék mellé is tökéletes!

Jó étvágyat kívánok!