Töltött kel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 8 db kelkáposztalevél
- só
- köménymag
- bors
- 1 db babérlevél
A töltelékhez:
- 30 dkg darált hús
- 1 ek étolaj
- 1 kk pirospaprika
- só
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- bors
- 1 kk házi paprikakrém
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 dl rizs
A tetejére:
- 2 dl tejföl
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 db lapka sajt
Elkészítése:
2 liter vizet felforralunk sóval, borssal, köménymaggal és a babérlevéllel. A káposzta leveket roppanósra főzzük a fűszeres vízben, majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
Elkészítjük a pörköltet. Az étolajon a finomra vágott hagymákat megdinszteljük, majd a tűzről lehúzzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát és felöntjük 1 dl vízzel. Rátesszük a darált húst és a fűszereket, majd készre sütjük.
A rizst enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd a langyosra hűlt pörkölthöz keverjük. Szükség esetén még ízesíthetjük és hozzákeverjük a tojást is.
A kel leveleket betöltjük és feltekerjük.
Egy hőálló tál alját vékonyan étolajjal kikenjük. Ha maradna a töltelékből, akkor az aljára tesszük, majd rásorakoztatjuk a töltött kelkáposztát.
A tejfölt a tojással elkeverjük és a tetejét lekenjük vele.
Mindegyik tekercs tetejére fél lapka sajtot teszünk /tehetünk reszelt sajtot is/ és 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!