Töltött karalábé recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 db közepes karalábé
- 50 dkg darált hús
- 10 dkg rizs
- 1 kisebb vöröshagyma
- só
- őrölt bors
- 2 tk ételízesítő
- őrölt szerecsendió (el is hagyható)
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
- 3 dl tejföl
- 2 ek liszt
- 1 csokor kapor
- víz
Elkészítése:
A rizst enyhén sós vízben főzzük félpuhára, majd szűrjük le, és hűtsük ki.
A darált húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg szerecsendióval, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, az előfőzött rizst, a tojást, és alaposan gyúrjuk össze a masszát.
A karalábét pucoljuk meg, majd vájjuk ki a közepét.
Ezután töltsük meg a fűszeres hússal, és tegyük egy edénybe a kivájt karalábédarabokkal együtt, majd öntsük fel annyi vízzel hogy ellepje.
Ízlés szerint sózzuk, ízesítsük ételízesítővel a főzőlevet, adjuk hozzá az apróra vágott kaprot, majd főzzük puhára a megtöltött karalábét. (ha maradt a húsból, akkor formázzunk kisebb gombócokat, és szintén tegyük az edénybe)
Amikor a megtöltött karalábé puhára főtt, vegyük ki a főzőléből és helyezzük egy tepsibe a karalábédarabokkal, és a húsgombócokkal együtt.
A tejfölt keverjük simára a liszttel, majd keverjük hozzá a visszamaradt főzőlevet is. (ha túl soknak gondolnánk a visszamaradt főzőlevet, akkor vegyünk ki belőle, mielőtt hozzákevernék a tejfölös lisztet)
Ezután öntsük rá a tepsiben lévő karalábéra, majd tegyük be előmelegített sütőbe, és addig süssük, hogy a szósz besűrűsödjön a teteje pedig szép színt kapjon.
Tálalás előtt helyezzük tányérra a töltött karalábét, majd kanalazzuk köré a karalábédarabkákkal együtt a szószt, és úgy kínáljuk.