Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött karalábé recept

Töltött karalábé
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 db közepes karalábé
    • 50 dkg darált hús
    • 10 dkg rizs
    • 1 kisebb vöröshagyma
    • őrölt bors
    • 2 tk ételízesítő
    • őrölt szerecsendió (el is hagyható)
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
    • 3 dl tejföl
    • 2 ek liszt
    • 1 csokor kapor
    • víz

    Elkészítése:

    A rizst enyhén sós vízben főzzük félpuhára, majd szűrjük le, és hűtsük ki.

    A darált húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg szerecsendióval, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, az előfőzött rizst, a tojást, és alaposan gyúrjuk össze a masszát.

    A karalábét pucoljuk meg, majd vájjuk ki a közepét.

    Ezután töltsük meg a fűszeres hússal, és tegyük egy edénybe a kivájt karalábédarabokkal együtt, majd öntsük fel annyi vízzel hogy ellepje.

    Ízlés szerint sózzuk, ízesítsük ételízesítővel a főzőlevet, adjuk hozzá az apróra vágott kaprot, majd főzzük puhára a megtöltött karalábét. (ha maradt a húsból, akkor formázzunk kisebb gombócokat, és szintén tegyük az edénybe)

    Amikor a megtöltött karalábé puhára főtt, vegyük ki a főzőléből és helyezzük egy tepsibe a karalábédarabokkal, és a húsgombócokkal együtt.

    A tejfölt keverjük simára a liszttel, majd keverjük hozzá a visszamaradt főzőlevet is. (ha túl soknak gondolnánk a visszamaradt főzőlevet, akkor vegyünk ki belőle, mielőtt hozzákevernék a tejfölös lisztet)

    Ezután öntsük rá a tepsiben lévő karalábéra, majd tegyük be előmelegített sütőbe, és addig süssük, hogy a szósz besűrűsödjön a teteje pedig szép színt kapjon.

    Tálalás előtt helyezzük tányérra a töltött karalábét, majd kanalazzuk köré a karalábédarabkákkal együtt a szószt, és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá