Gombába töltött gyros recept

Gombához:
- 1 kg csiperkegomba (alaposan megmosva)
- 1 csipet só
- 1 csipet feketebors (frissen őrölt)
- 15 dkg vaj
Töltelékhez:
- 1 kg csirkemell (megtisztítva, darabolva)
- 1 tasak gyros alapfűszer
- 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
- 3 ek olívaolaj
- 35 dkg mascarpone (szobahőmérsékletű)
- 30 g snidling (apróra vágva)
Tejfölös öntethez:
- 1,5 dl tejföl
- 1 db citrom leve
- 1 csipet só
- 1 csipet feketebors
Tetejére:
- 15 dkg sajt (reszelve)
- 15 dkg vaj (apró darabokban)
Elkészítése:
A gombákat alaposan megmossuk, a tönköket eltávolítjuk, és a végeiket levágjuk. A gombafejeket egy tűzálló tálba helyezzük, megsózzuk, és félretesszük. A csirkemellet megtisztítjuk, majd feldaraboljuk. Egy serpenyőben 5 dkg vajat és az olívaolajat felhevítjük, majd a csirkemelleket fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a gyros alapfűszert, jól elkeverjük, és a levét elforraljuk. Hozzáadjuk az apróra darabolt gombatönköket, majd lepirítjuk.
A mascarponét egy tálban simára keverjük, hozzáadjuk a gyros fűszerezésű gombás csirkét és az apróra vágott snidlinget. Ezzel a keverékkel megtöltjük a gombafejeket. Mindegyik gomba tetejére reszelt sajtot és egy kis darabka vajat teszünk, majd frissen őrölt borssal megszórjuk. A tálat 190 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és 20 percig sütjük. Ha a teteje gyorsan pirulna, alufóliával letakarjuk.
A tejfölt összekeverjük a reszelt fokhagymával, citromlével, sóval és borssal, majd hűtőbe tesszük, amíg a gombák elkészülnek. Az öntetet tálaláskor a gombák tetejére locsoljuk, vagy mártogatáshoz használjuk. Tálaláskor frissen aprított snidlinggel díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »