Gombához:
Töltelékhez:
Tejfölös öntethez:
Tetejére:
Elkészítése:
A gombákat alaposan megmossuk, a tönköket eltávolítjuk, és a végeiket levágjuk. A gombafejeket egy tűzálló tálba helyezzük, megsózzuk, és félretesszük. A csirkemellet megtisztítjuk, majd feldaraboljuk. Egy serpenyőben 5 dkg vajat és az olívaolajat felhevítjük, majd a csirkemelleket fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a gyros alapfűszert, jól elkeverjük, és a levét elforraljuk. Hozzáadjuk az apróra darabolt gombatönköket, majd lepirítjuk.
A mascarponét egy tálban simára keverjük, hozzáadjuk a gyros fűszerezésű gombás csirkét és az apróra vágott snidlinget. Ezzel a keverékkel megtöltjük a gombafejeket. Mindegyik gomba tetejére reszelt sajtot és egy kis darabka vajat teszünk, majd frissen őrölt borssal megszórjuk. A tálat 190 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és 20 percig sütjük. Ha a teteje gyorsan pirulna, alufóliával letakarjuk.
A tejfölt összekeverjük a reszelt fokhagymával, citromlével, sóval és borssal, majd hűtőbe tesszük, amíg a gombák elkészülnek. Az öntetet tálaláskor a gombák tetejére locsoljuk, vagy mártogatáshoz használjuk. Tálaláskor frissen aprított snidlinggel díszítjük.