Temesvári sertéstokány recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg sertéscomb
- 30 dkg zöldbab
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 mokkáskanál köménymag
- 1 evőkanál pirospaprika
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál finomliszt
- só
- őrölt fekete bors
- kevés olaj
Elkészítése:
A húst és a szalonnát csíkozzuk.
A hagymát meghámozzuk, majd a paprikával és a paradicsommal együtt kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabot használunk akkor a végeit levágjuk és 2-3 cm-es darabokra vágjuk.
Egy edényben kevés olajat hevítünk, majd a szalonna zsírját kisütjük benne. Ezután hozzáadjuk a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a köményt, majd kb 1-2 percig pirítjuk még. Ezután beletesszük a darabolt paprikát, paradicsomot és kb 10 percig dinszteljük.
Ezután hozzáadjuk a húst és sózzuk, borsozzuk, majd jól elkeverjük. Kevés vizet aláöntve félpuhára főzzük. Amikor a hús félig megfőtt, akkor a babot is hozzáadjuk és megszórjuk a pirospaprikával. Ha konzerv babot használunk, akkor azt akkor adjuk hozzá, ha a hús majdnem puha. Főzés közben pótoljuk az elpárolgott vizet, ha szükséges.
Ha megpuhult a hús és a bab is, akkor elkészítjük a habarást: a tejfölben csomómentesre keverjük a lisztet, majd a tokány levéből hozzámerünk keveset. Hozzáöntjük az ételhez és kevergetve besűrítjük vele az ételünket. Miután újra felforrt, el is készültünk.
Köretként galuskát, tésztát vagy rizst is adhatunk mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »