Temesvári sertéstokány recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg sertéscomb
- 30 dkg zöldbab
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 mokkáskanál köménymag
- 1 evőkanál pirospaprika
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál finomliszt
- só
- őrölt fekete bors
- kevés olaj
Elkészítése:
A húst és a szalonnát csíkozzuk.
A hagymát meghámozzuk, majd a paprikával és a paradicsommal együtt kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabot használunk akkor a végeit levágjuk és 2-3 cm-es darabokra vágjuk.
Egy edényben kevés olajat hevítünk, majd a szalonna zsírját kisütjük benne. Ezután hozzáadjuk a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a köményt, majd kb 1-2 percig pirítjuk még. Ezután beletesszük a darabolt paprikát, paradicsomot és kb 10 percig dinszteljük.
Ezután hozzáadjuk a húst és sózzuk, borsozzuk, majd jól elkeverjük. Kevés vizet aláöntve félpuhára főzzük. Amikor a hús félig megfőtt, akkor a babot is hozzáadjuk és megszórjuk a pirospaprikával. Ha konzerv babot használunk, akkor azt akkor adjuk hozzá, ha a hús majdnem puha. Főzés közben pótoljuk az elpárolgott vizet, ha szükséges.
Ha megpuhult a hús és a bab is, akkor elkészítjük a habarást: a tejfölben csomómentesre keverjük a lisztet, majd a tokány levéből hozzámerünk keveset. Hozzáöntjük az ételhez és kevergetve besűrítjük vele az ételünket. Miután újra felforrt, el is készültünk.
Köretként galuskát, tésztát vagy rizst is adhatunk mellé.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »