Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes mustáros csirkemáj recept

Tejszínes mustáros csirkemáj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg tisztított csirkemáj (ha nagyobb, akkor vágjuk kisebb darabokra)
    • 2 ek olaj
    • 3 fej vöröshagyma tiszítva és apróra vágva
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1 dl tejföl
    • 1 ek mustár
    • 2 db ecetes uborka felaprítva
    • bors
    • majoránna

    Elkészítése:

    A hagymát az olajon megfonnyasztjuk, majd a tisztított májat belerakjuk és egy kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk az uborkát, majoránnát, sót, borsot és egy pici vízzel puhára pároljuk (ez kb10-15 perc).

    Ha szükséges pótoljuk a vizet, a lényeg, hogy szaftos maradjon. Végül a tejszín, tejföl, mustár kombót is hozzákeverjük és felforraljuk.

    Főtt tésztával, rizzsel és burgonyával is tálalhatjuk.

    Jó étvágyat hozzá!

    Lehet hirtelen sütve is készíteni, akkor nem kell vizet adni hozzá, csak a hagymán megpirítani pár percig a májat és a tejszínes keverékkel összefőzni.

    Tipp:

    Ha a májon szív is van, akkor ezt is nyugodtan beletehetjük összevágva.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá