Tejszínes mustáros csirkemáj recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg tisztított csirkemáj (ha nagyobb, akkor vágjuk kisebb darabokra)
- 2 ek olaj
- 3 fej vöröshagyma tiszítva és apróra vágva
- 2 dl főzőtejszín
- 1 dl tejföl
- 1 ek mustár
- 2 db ecetes uborka felaprítva
- só
- bors
- majoránna
Elkészítése:
A hagymát az olajon megfonnyasztjuk, majd a tisztított májat belerakjuk és egy kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk az uborkát, majoránnát, sót, borsot és egy pici vízzel puhára pároljuk (ez kb10-15 perc).
Ha szükséges pótoljuk a vizet, a lényeg, hogy szaftos maradjon. Végül a tejszín, tejföl, mustár kombót is hozzákeverjük és felforraljuk.
Főtt tésztával, rizzsel és burgonyával is tálalhatjuk.
Jó étvágyat hozzá!
Lehet hirtelen sütve is készíteni, akkor nem kell vizet adni hozzá, csak a hagymán megpirítani pár percig a májat és a tejszínes keverékkel összefőzni.
Tipp:
Ha a májon szív is van, akkor ezt is nyugodtan beletehetjük összevágva.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »