Tejszínes mustáros csirkemáj recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg tisztított csirkemáj (ha nagyobb, akkor vágjuk kisebb darabokra)
- 2 ek olaj
- 3 fej vöröshagyma tiszítva és apróra vágva
- 2 dl főzőtejszín
- 1 dl tejföl
- 1 ek mustár
- 2 db ecetes uborka felaprítva
- só
- bors
- majoránna
Elkészítése:
A hagymát az olajon megfonnyasztjuk, majd a tisztított májat belerakjuk és egy kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk az uborkát, majoránnát, sót, borsot és egy pici vízzel puhára pároljuk (ez kb10-15 perc).
Ha szükséges pótoljuk a vizet, a lényeg, hogy szaftos maradjon. Végül a tejszín, tejföl, mustár kombót is hozzákeverjük és felforraljuk.
Főtt tésztával, rizzsel és burgonyával is tálalhatjuk.
Jó étvágyat hozzá!
Lehet hirtelen sütve is készíteni, akkor nem kell vizet adni hozzá, csak a hagymán megpirítani pár percig a májat és a tejszínes keverékkel összefőzni.
Tipp:
Ha a májon szív is van, akkor ezt is nyugodtan beletehetjük összevágva.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









