Tejszínes mustáros csirkemáj recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg tisztított csirkemáj (ha nagyobb, akkor vágjuk kisebb darabokra)
- 2 ek olaj
- 3 fej vöröshagyma tiszítva és apróra vágva
- 2 dl főzőtejszín
- 1 dl tejföl
- 1 ek mustár
- 2 db ecetes uborka felaprítva
- só
- bors
- majoránna
Elkészítése:
A hagymát az olajon megfonnyasztjuk, majd a tisztított májat belerakjuk és egy kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk az uborkát, majoránnát, sót, borsot és egy pici vízzel puhára pároljuk (ez kb10-15 perc).
Ha szükséges pótoljuk a vizet, a lényeg, hogy szaftos maradjon. Végül a tejszín, tejföl, mustár kombót is hozzákeverjük és felforraljuk.
Főtt tésztával, rizzsel és burgonyával is tálalhatjuk.
Jó étvágyat hozzá!
Lehet hirtelen sütve is készíteni, akkor nem kell vizet adni hozzá, csak a hagymán megpirítani pár percig a májat és a tejszínes keverékkel összefőzni.
Tipp:
Ha a májon szív is van, akkor ezt is nyugodtan beletehetjük összevágva.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.