Tejszínes mustáros csirkemáj

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg tisztított csirkemáj (ha nagyobb, akkor vágjuk kisebb darabokra)
  • 2 ek olaj
  • 3 fej vöröshagyma tiszítva és apróra vágva
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek mustár
  • 2 db ecetes uborka felaprítva
  • bors
  • majoránna

Elkészítése:

A hagymát az olajon megfonnyasztjuk, majd a tisztított májat belerakjuk és egy kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk az uborkát, majoránnát, sót, borsot és egy pici vízzel puhára pároljuk (ez kb10-15 perc).

Ha szükséges pótoljuk a vizet, a lényeg, hogy szaftos maradjon. Végül a tejszín, tejföl, mustár kombót is hozzákeverjük és felforraljuk.

Főtt tésztával, rizzsel és burgonyával is tálalhatjuk.

Jó étvágyat hozzá!

Lehet hirtelen sütve is készíteni, akkor nem kell vizet adni hozzá, csak a hagymán megpirítani pár percig a májat és a tejszínes keverékkel összefőzni.

Tipp:

Ha a májon szív is van, akkor ezt is nyugodtan beletehetjük összevágva.