Tejfölös erdei gombapörkölt recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg erdei gomba (nekem fenyőtinóru)
- 1 fej vöröshagyma
- 330 g tejföl
- 3 ek zsír
- 1 kk kakukkfű
- 2 kk pirospaprika
- ízlés szerint bors
- só
Elkészítése:
Az erdei gombát megtisztítjuk és a kalapjáról lehúzzuk a héját, mert nyálkás lesz az étel, majd felszeleteljük.
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a gombát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és kakukkfűvel. Fedő alatt puhára pároljuk.
A tejfölt kevés vízzel elkeverjük és a gombához adjuk. Felforraljuk és tálaljuk.
Nokedli, tarhonya vagy párolt rizs illik hozzá.
A tejfölös erdei gombapörkölt kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 6 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »









