Tejfölös csirkemell nokedlivel recept

Hozzávalók:
Nokedlihez:
- 30 dkg liszt
- só
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- víz
Tejfölös csirkéhez:
- 1 kg csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- pirospaprika
- 1 paradicsom
- babérlevél
- bors
- só
- 330 g tejföl
- olaj
Elkészítése:
A csirkemellet felkockázzuk.
A hagymát apróra vágjuk és olajon üregesre pirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomot. Teszünk rá egy kis pirospaprikát és beletesszük a húst, majd felöntjük vízzel.
Beledobunk 2 babérlevelet egy kis borsot és készre főzzük.
Ha a hús megpuholt és sűrű szaftos lett, akkor rátesszük a tejfölt és összeforraljuk vele.
Közben a nokedlihez a lisztet, sót tojásokat vízzel elkeverjük és forrásban lévő vízbe szaggatjuk.
Amint feljöttek a víz felszínére, leszűrjük és a tejfölös csirkével tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »