Tejfölös csirkemell nokedlivel recept

Hozzávalók:
Nokedlihez:
- 30 dkg liszt
- só
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- víz
Tejfölös csirkéhez:
- 1 kg csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- pirospaprika
- 1 paradicsom
- babérlevél
- bors
- só
- 330 g tejföl
- olaj
Elkészítése:
A csirkemellet felkockázzuk.
A hagymát apróra vágjuk és olajon üregesre pirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomot. Teszünk rá egy kis pirospaprikát és beletesszük a húst, majd felöntjük vízzel.
Beledobunk 2 babérlevelet egy kis borsot és készre főzzük.
Ha a hús megpuholt és sűrű szaftos lett, akkor rátesszük a tejfölt és összeforraljuk vele.
Közben a nokedlihez a lisztet, sót tojásokat vízzel elkeverjük és forrásban lévő vízbe szaggatjuk.
Amint feljöttek a víz felszínére, leszűrjük és a tejfölös csirkével tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »