Tejfölös csirkemell nokedlivel recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Nokedlihez:
- 30 dkg liszt
- só
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- víz
Tejfölös csirkéhez:
- 1 kg csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- pirospaprika
- 1 paradicsom
- babérlevél
- bors
- só
- 330 g tejföl
- olaj
Elkészítése:
A csirkemellet felkockázzuk.
A hagymát apróra vágjuk és olajon üregesre pirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomot. Teszünk rá egy kis pirospaprikát és beletesszük a húst, majd felöntjük vízzel.
Beledobunk 2 babérlevelet egy kis borsot és készre főzzük.
Ha a hús megpuholt és sűrű szaftos lett, akkor rátesszük a tejfölt és összeforraljuk vele.
Közben a nokedlihez a lisztet, sót tojásokat vízzel elkeverjük és forrásban lévő vízbe szaggatjuk.
Amint feljöttek a víz felszínére, leszűrjük és a tejfölös csirkével tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.