Tejfölös csirkemell nokedlivel recept

Hozzávalók:
Nokedlihez:
- 30 dkg liszt
- só
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- víz
Tejfölös csirkéhez:
- 1 kg csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- pirospaprika
- 1 paradicsom
- babérlevél
- bors
- só
- 330 g tejföl
- olaj
Elkészítése:
A csirkemellet felkockázzuk.
A hagymát apróra vágjuk és olajon üregesre pirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomot. Teszünk rá egy kis pirospaprikát és beletesszük a húst, majd felöntjük vízzel.
Beledobunk 2 babérlevelet egy kis borsot és készre főzzük.
Ha a hús megpuholt és sűrű szaftos lett, akkor rátesszük a tejfölt és összeforraljuk vele.
Közben a nokedlihez a lisztet, sót tojásokat vízzel elkeverjük és forrásban lévő vízbe szaggatjuk.
Amint feljöttek a víz felszínére, leszűrjük és a tejfölös csirkével tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »