Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bundás csirkemell tejfölös burgonyával recept

Bundás csirkemell tejfölös burgonyával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 600-800 g csirkemell filé
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 bögre finomliszt
    • 0,5-1 bögre tej
    • só, bors, grillfűszer és szójaszósz ízlés szerint
    • olaj a sütéshez

    Köret:

    • kb 1 kg burgonya
    • 1 csomag mirelit zöldség (kb 45 dkg)
    • bors
    • kevés őrölt kömény
    • fokhagymapor vagy zúzott fokhagyma
    • pirospaprika
    • pici vaj a tepsi kikenéséhez
    • 2,5 dl tejföl

    Elkészítése:

    A húst szeletekre vágjuk és ha szügséges kiklopfoljuk.

    Elkészitjük a panírt: a tojásokat, lisztet, tejet (annyi, hogy a palacsintatésztánál sűrűbb legyen a massza) és fűszereket jók összekeverjük, majd ebbe forgatjuk bele a húst.

    Forró olajban sütjük (én a húsok felét olajban, a másik felét pedig sütőben sütöttem meg).

    A burgonyát felkarkázzuk (nekem volt még itthon 1 nagyobb cukkínim, amit el kellett használnom, szóval ezt is felkarikáztam a burgonyával együtt) és egy mély tálba halmozzuk.

    A fűszereket, sót, borsot, köményt, fokhagymaport és pirospaprikát összekeverjük egy kis tálban. Ebben a fűszekeverékben jól megforgatjuk a burgonyát és egy vajjal kikent tepsibe rétegezzük. Minden réteg közé szórjunk még a mirelit zöldségkeverékből is. Legfelülre burgonya kerüljön.

    Letakarjuk fóliával és kb 1 óra alatt félpuhára sütjük. Ha a zöldség már félig puha, akkor levesszük a fóliát és meglocsoljuk a tejföllel. Tovább sütjük még kb 30 percig már fólia nélkül, hogy a burgonya szép színt kapjon.

    Én a végén még a sütőből kivett burgonyát megszórtam egy kis reszelt sajttal is, ami szépen ráolvadt, majd így tálaltam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá