Bundás csirkemell tejfölös burgonyával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 600-800 g csirkemell filé
  • 2 tojás
  • 1 bögre finomliszt
  • 0,5-1 bögre tej
  • só, bors, grillfűszer és szójaszósz ízlés szerint
  • olaj a sütéshez

Köret:

  • kb 1 kg burgonya
  • 1 csomag mirelit zöldség (kb 45 dkg)
  • bors
  • kevés őrölt kömény
  • fokhagymapor vagy zúzott fokhagyma
  • pirospaprika
  • pici vaj a tepsi kikenéséhez
  • 2,5 dl tejföl

Elkészítése:

A húst szeletekre vágjuk és ha szügséges kiklopfoljuk.

Elkészitjük a panírt: a tojásokat, lisztet, tejet (annyi, hogy a palacsintatésztánál sűrűbb legyen a massza) és fűszereket jók összekeverjük, majd ebbe forgatjuk bele a húst.

Forró olajban sütjük (én a húsok felét olajban, a másik felét pedig sütőben sütöttem meg).

A burgonyát felkarkázzuk (nekem volt még itthon 1 nagyobb cukkínim, amit el kellett használnom, szóval ezt is felkarikáztam a burgonyával együtt) és egy mély tálba halmozzuk.

A fűszereket, sót, borsot, köményt, fokhagymaport és pirospaprikát összekeverjük egy kis tálban. Ebben a fűszekeverékben jól megforgatjuk a burgonyát és egy vajjal kikent tepsibe rétegezzük. Minden réteg közé szórjunk még a mirelit zöldségkeverékből is. Legfelülre burgonya kerüljön.

Letakarjuk fóliával és kb 1 óra alatt félpuhára sütjük. Ha a zöldség már félig puha, akkor levesszük a fóliát és meglocsoljuk a tejföllel. Tovább sütjük még kb 30 percig már fólia nélkül, hogy a burgonya szép színt kapjon.

Én a végén még a sütőből kivett burgonyát megszórtam egy kis reszelt sajttal is, ami szépen ráolvadt, majd így tálaltam.