Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tavaszi rizseshús recept

Tavaszi rizseshús
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg sertéslapocka
    • 2 fej vöröshagyma
    • 2-3 ek étolaj
    • 1 tk zúzott fokhagyma
    • 1 nagyobb sárgarépa
    • 10-15 dkg (mirelit) zöldborsó
    • 1 ek ételízesítő (vagy kb 1,5 liter erőleves)
    • 6-8 szál petrezselyemzöld
    • 1/2 tk őröltbors
    • 2 csésze rizs

    Elkészítése:

    A sertéshúst kisebb kockákra vagy ízlés szerint csíkokra vágjuk.

    A felaprított vöröshagymát a olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a húst, a fokhagymát és az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd további 6-8 percig együtt pároljuk.

    Ezután fűszerezzük borssal, hozzáadjuk az erőlevest vagy az ételízesítőt és 1,5 liter vizet majd legalább 1 órán át fedő alatt lassú lángon főzzük. A menet közben elpárolgott levét picike vízzel pótoljuk.

    Miután a hús már majdnem megpuhult, beleszórjuk a mirelit zöldborsót és a rizst, felforraljuk és pár percig főzzük.

    Ezután elzárjuk a lángot és 4-5 percenként rákeverve/átforgatva hagyjuk, hogy a rizs megpuhuljon és szilárddá váljon az étel állaga.

    Friss kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk!

    Jó étvágyat kívánok!

    Tipp:

    Ízlés szerin, aki szereti a csemegekukoricát, azzal is dúsíthatja! :) A zöldborsóval együtt kell hozzáadni, miután az étel alatt elzártuk a lángot.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá