Tavaszi rizseshús

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tavaszi rizseshús

Hozzávalók:

  • 70 dkg sertéslapocka
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2-3 ek étolaj
  • 1 tk zúzott fokhagyma
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 10-15 dkg (mirelit) zöldborsó
  • 1 ek ételízesítő (vagy kb 1,5 liter erőleves)
  • 6-8 szál petrezselyemzöld
  • 1/2 tk őröltbors
  • 2 csésze rizs

Elkészítése:

A sertéshúst kisebb kockákra vagy ízlés szerint csíkokra vágjuk.

A felaprított vöröshagymát a olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a húst, a fokhagymát és az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd további 6-8 percig együtt pároljuk.

Ezután fűszerezzük borssal, hozzáadjuk az erőlevest vagy az ételízesítőt és 1,5 liter vizet majd legalább 1 órán át fedő alatt lassú lángon főzzük. A menet közben elpárolgott levét picike vízzel pótoljuk.

Miután a hús már majdnem megpuhult, beleszórjuk a mirelit zöldborsót és a rizst, felforraljuk és pár percig főzzük.

Ezután elzárjuk a lángot és 4-5 percenként rákeverve/átforgatva hagyjuk, hogy a rizs megpuhuljon és szilárddá váljon az étel állaga.

Friss kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk!

Jó étvágyat kívánok!

Tipp:

Ízlés szerin, aki szereti a csemegekukoricát, azzal is dúsíthatja! :) A zöldborsóval együtt kell hozzáadni, miután az étel alatt elzártuk a lángot.