Hozzávalók:
Elkészítése:
A sertéshúst kisebb kockákra vagy ízlés szerint csíkokra vágjuk.
A felaprított vöröshagymát a olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a húst, a fokhagymát és az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd további 6-8 percig együtt pároljuk.
Ezután fűszerezzük borssal, hozzáadjuk az erőlevest vagy az ételízesítőt és 1,5 liter vizet majd legalább 1 órán át fedő alatt lassú lángon főzzük. A menet közben elpárolgott levét picike vízzel pótoljuk.
Miután a hús már majdnem megpuhult, beleszórjuk a mirelit zöldborsót és a rizst, felforraljuk és pár percig főzzük.
Ezután elzárjuk a lángot és 4-5 percenként rákeverve/átforgatva hagyjuk, hogy a rizs megpuhuljon és szilárddá váljon az étel állaga.
Friss kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk!
Jó étvágyat kívánok!
Ízlés szerin, aki szereti a csemegekukoricát, azzal is dúsíthatja! :) A zöldborsóval együtt kell hozzáadni, miután az étel alatt elzártuk a lángot.