Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tárkonyos rakott kelkáposzta recept

Tárkonyos rakott kelkáposzta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg sertéshús darálva
    • 1 fej vöröshagyma
    • kevés étolaj vagy zsír
    • só, bors, őrölt piros paprika, tárkony
    • fél bögre rizs ( a bögre 2,5 dl-es)
    • 1 szál sárgarépa
    • kelkáposzta (egy közepes nagyságúnak a felét használtam fel)
    • 660 g tejföl (vagy ízlés szerinti mennyiség)
    • kb 10 dkg szalonna

    Elkészítése:

    A darálthúst elkészítjük pörköltnek: az apróra felszeletelt hagymát megfonnyasztjuk az olajon vagy zsíron, hozzáadjuk a piros paprikát, rátesszük a húst, felöntjük kb 1 dl vízzel vagy húslevessel, sózzuk, ízesítjük, ahogyan szeretjük, plusz teszünk bele 1 kávéskanálnyi tárkonyt és megfőzzük.

    A rizst kétszeres mennyiségű vízzel és a kockára vágott répával megfőzzük, kevés sóval ízesítjük.

    A kelkáposzta torzsáját eltávolítjuk, leveleit szélesebb csíkokra vágjuk és sós vízben megfőzzük. Ha kész, lecsepegtetjük.

    A szalonnát felaprítjuk.

    Egy kivajazott jénaiba, vagy tepsibe rétegezzük: először a káposztát, aztán rizs, majd pörkölt és felváltva, amíg el nem fogynak a hozzávalók (a tetejére általában rizst szokás tenni, de én káposztával zárom).

    A rétegek közé sok tejfölt kenjünk, ahogy a legtetejére is. Szórjuk meg a szalonnadarabokkal (esetleg még reszelt sajttal is, de nem fog hiányozni szerintem) és kb. negyed óra alatt 190-200 fokon a sütőben süssük készre.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá