Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sztrapacska recept

Sztrapacska
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg burgonya
    • 15 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg húsos szalonna kisütve
    • 20 dkg juhtúró

    Elkészítése:

    A burgonyát nyersen húsdarálón ledaráljuk vagy lereszeljük.

    Fűszerezzük és hozzáadjuk a tojásokat, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy nokedli sűrűségű masszát kapjunk.

    A tésztát sós, lobogó vízbe szaggatjuk és kifőzzük. Néha keverjük meg.

    Ha feljöttek a víz felszínére, akkor főzzük még 1-2 percig, majd szűrjük le.

    Leszűrés után tehetünk rá juhtúrót, tehéntúrót, tejfölt, szalonna pörcöt vagy pirított savanyú káposztát is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá