Sztrapacska

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 15 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 20 dkg húsos szalonna kisütve
  • 20 dkg juhtúró

Elkészítése:

A burgonyát nyersen húsdarálón ledaráljuk vagy lereszeljük.

Fűszerezzük és hozzáadjuk a tojásokat, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy nokedli sűrűségű masszát kapjunk.

A tésztát sós, lobogó vízbe szaggatjuk és kifőzzük. Néha keverjük meg.

Ha feljöttek a víz felszínére, akkor főzzük még 1-2 percig, majd szűrjük le.

Leszűrés után tehetünk rá juhtúrót, tehéntúrót, tejfölt, szalonna pörcöt vagy pirított savanyú káposztát is.