Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Egyszerű sztrapacska recept

Egyszerű  sztrapacska
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg savanyú káposzta
    • 60 dkg burgonya
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 evőkanál olaj
    • 20 dkg
    • liszt
    • só, bors ízlés szerint
    • 2 mokkáskanál fűszerpaprika

    Elkészítése:

    A káposzta levét kinyomkodjuk, a hagymát felkockázzuk.

    Egy edényben az olajon a hagymát és a káposztát megdinszteljük, közben megborsozzuk.

    A burgonyát meghámozzuk és lereszeljük, hozzáadjuk a lisztet, tojást, sót ízlés szerint, majd összekeverjük, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapjunk.

    Közben sós vizet forralunk, majd kanállal beleszaggatjuk a tésztát. Mikor újra felforr még 5 percig főzzük.

    Kiszedjük, leöblítjük és lecsepegtetjük.

    A dinsztel káposztához keverjük a fűszerpaprikát. Tálaláskor a galuskák tetejére szórjuk. Aki szerei tehet rá tejfölt is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá