Egyszerű sztrapacska

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 60 dkg burgonya
  • 1 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 20 dkg
  • liszt
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 mokkáskanál fűszerpaprika

Elkészítése:

A káposzta levét kinyomkodjuk, a hagymát felkockázzuk.

Egy edényben az olajon a hagymát és a káposztát megdinszteljük, közben megborsozzuk.

A burgonyát meghámozzuk és lereszeljük, hozzáadjuk a lisztet, tojást, sót ízlés szerint, majd összekeverjük, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapjunk.

Közben sós vizet forralunk, majd kanállal beleszaggatjuk a tésztát. Mikor újra felforr még 5 percig főzzük.

Kiszedjük, leöblítjük és lecsepegtetjük.

A dinsztel káposztához keverjük a fűszerpaprikát. Tálaláskor a galuskák tetejére szórjuk. Aki szerei tehet rá tejfölt is.