Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Székelykáposzta füstölt hússal recept

Székelykáposzta füstölt hússal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg sertéscomb
    • 30 dkg füstölt tarja
    • 1 kg savanyú káposzta
    • 1 nagy ek sertészsír
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 1 tk őrölt bors
    • 2 tk pirospaprika
    • 1 tk őrölt kömény
    • 2 tk fokhagyma granulátum vagy 2 cikk fokhagyma
    • 2 db babérlevél
    • 3 nagy ek 20 %-os tejföl
    • 2 dl zsíros tej

    Elkészítése:

    A zsírt egy nagyobb lábasban felolvasztjuk és üvegesre pirítjuk rajta a finomra vágott hagymát.

    A tűzről lehúzva hozzáadjuk a fűszereket: pirospaprikát, borsot, köményt és a fokhagymát. Beletesszük a hasonló nagyságú kockákra vágott sertéscombot és a füstölt tarját.

    Vizet öntünk alá és nagy lángon, fedő alatt zsírjára pirítjuk, majd újra öntünk alá vizet és újra zsírjára pirítjuk. Folytatjuk ezt addig amíg a húsok fél puhák lesznek.

    Ekkor hozzáadjuk a savanyú káposztát. Előtte kóstoljuk meg és ha nagyon savanyúnak találjuk, 2-3 váltás hideg vízben mossuk át.

    Tehát miután a húshoz adtuk, felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Beledobjuk a babérlevelet és fedő alatt mindent puhára főzünk.

    Ha szükséges pótoljuk a vizet, de a végén csak félig lepje el, különben rengeteg leve lesz az ételnek.

    A tejfölt kikeverjük a tejjel, teszünk hozzá pár kanállal a káposzta levéből a hőkiegyenlítés miatt, majd az egészet ráöntjük a káposztára.

    Finoman megmozgatjuk a lábast és 1- 2 percig összefőzzük, aztán el is készült.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá