Székelykáposzta füstölt hússal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 70 dkg sertéscomb
- 30 dkg füstölt tarja
- 1 kg savanyú káposzta
- 1 nagy ek sertészsír
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 tk őrölt bors
- 2 tk pirospaprika
- 1 tk őrölt kömény
- 2 tk fokhagyma granulátum vagy 2 cikk fokhagyma
- 2 db babérlevél
- 3 nagy ek 20 %-os tejföl
- 2 dl zsíros tej
Elkészítése:
A zsírt egy nagyobb lábasban felolvasztjuk és üvegesre pirítjuk rajta a finomra vágott hagymát.
A tűzről lehúzva hozzáadjuk a fűszereket: pirospaprikát, borsot, köményt és a fokhagymát. Beletesszük a hasonló nagyságú kockákra vágott sertéscombot és a füstölt tarját.
Vizet öntünk alá és nagy lángon, fedő alatt zsírjára pirítjuk, majd újra öntünk alá vizet és újra zsírjára pirítjuk. Folytatjuk ezt addig amíg a húsok fél puhák lesznek.
Ekkor hozzáadjuk a savanyú káposztát. Előtte kóstoljuk meg és ha nagyon savanyúnak találjuk, 2-3 váltás hideg vízben mossuk át.
Tehát miután a húshoz adtuk, felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Beledobjuk a babérlevelet és fedő alatt mindent puhára főzünk.
Ha szükséges pótoljuk a vizet, de a végén csak félig lepje el, különben rengeteg leve lesz az ételnek.
A tejfölt kikeverjük a tejjel, teszünk hozzá pár kanállal a káposzta levéből a hőkiegyenlítés miatt, majd az egészet ráöntjük a káposztára.
Finoman megmozgatjuk a lábast és 1- 2 percig összefőzzük, aztán el is készült.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »