Szaftos, gombás nyúl recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg nyúlhús (egész nyúl)
- 2 fej vöröshagyma
- 1 dl étolaj
- 2 evőkanál libazsír
- 2 evőkanál édes fűszerpaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 dkg füstölt szalonna
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 2 dl víz
- 30 dkg szeletelt friss gomba
- 0,5 evőkanál szárított gomba fűszerkeverék
Elkészítése:
A konyhakész, megmosott, előkészített nyulat daraboljuk fel, majd sózzuk meg a húsát.
A felhevített olajon a húsdarabokat pirítsuk körbe. Hagyjuk, hogy színt kapjanak végül vegyük ki az edényből a húsdarabokat.
Az edényben maradt szafthoz tegyük hozzá a szalonna darabokat és hagyjuk, hogy megsüljenek. Adjuk hozzá a zsírt és felkockázott vöröshagymát és dinszteljük meg. Húzzuk félre az edényünket és adjuk a lesütött hagymához a törött paprikát.
Tegyük rá a húst és keverjük el a hagymás alappal. Sózzuk, borsozzuk adjuk hozzá a fokhagyma gerezdeket. Öntsünk az alapunk alá 2 dl vizet, majd fedjük le az edényünket. Hagyjuk, hogy a hús saját levét kiengedve párolódjon meg. Időnként nézzük meg, ha szükséges, apránként pótoljuk a folyadékot.
Amikor a húsunk félig megpuhult, adjuk hozzá a szeletelt gombát. Ízesítsük sóval, borssal és fél evőkanál szárított gomba fűszerkeverékkel, majd főzzük készre. Ez az étel akkor finom, ha sűrű szaftja van.
Ízlés szerint tálalhatjuk bármilyen körettel, amit szeretünk. Jól illik hozzá bármilyen olyan köret, amivel tunkolni lehet. Kenyér, sült burgonyagaluska, dödölle, burgonyagombóc.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »