Spenótos totus ravioli recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 10 dkg liszt
- 1 közepes
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
Töltelékhez:
- 10 dkg spenót
- 15 dkg totu
- 1-2 evőkanál totu krém extra
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- só, bors ízlés szerint
Szószhoz:
- 1 doboz kockázott paradicsomkonzerv
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 teáskanál só
- fél teáskanál bors
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- 1 teáskanál szárított oregánó
Elkészítése:
A tésztához a lisztet és a sót összekeverjük, majd hozzákeverjük a tojást. Villával összekeverjük. Egy viszonylag kemény tésztát fogunk kapni. Nem kell sokáig gyúrni, csak amíg összeáll. Folpackba csomagoljuk és félretesszük pihenni, amíg elkészítjük a tölteléket.
A töltelékhez az olajat egy magasfalú serpenyőben vagy lábasban felhevítjük és rátesszük a spenótot, ami lehet friss vagy fagyasztott és kiolvasztott. Ha szükséges egy kis vizet adunk hozzá és készre főzzük, közben sózzuk, borsozzuk és egy gerezd fokhagymát ráreszelünk. Ha kész a spenót, hozzákeverjük a totut.
A raviolihoz a tésztát olyan vékonyra nyújtjuk lisztezett deszkán, amennyire csak tudjuk. Ha van tésztanyújtó gépünk akkor kb 5-6-os fokozatig. Egy közepes méretű pogácsaszaggatóval, vagy egy vizes pohárral köröket szúrunk ki a tésztából és a közepükbe 1 teáskanál tölteléket teszünk, a tészta szélét kevés vízzel körbekenjük, majd a tésztát félbehajtjuk, hogy egy félkör legyen és a széleit jó alaposan összenyomkodjuk. Ezt addig csináljuk amíg el nem fogy a tészta és a töltelék. Ebből az adagból 15-20 db raviolit tudunk készíteni.
Enyhén sós vízben 7-8 perc alatt kifőzzük a raviolikat, de akár fagyasztóba is tehetjük.
Közben elkészítjük a paradicsomszószt. A vöröshagymát felkockázzuk. 1 evőkanál olajat felhevítünk, rátesszük a hagymát és megsózzuk, majd pár perc alatt sűrűn kevergetve üvegesre pároljuk, ezután hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, pár másodpercet pirítjuk, majd ráöntjük a paradicsomkonzervet (természetesen friss paradicsommal is elkészíthető. Kb. 40 dkg paradicsomra lesz szükségünk Ekkor a paradicsomokon ejtsünk kicsi kereszt alakú vágást és forrázzuk le, majd óvatosan húzzuk le héját, kockázzuk fel és már használhatjuk is).
Ezután hozzáadjuk a fűszereket és 5-6 percig főzzük, majd botmixerrel egyneműsítjük.
A forró raviolira tesszük a szószt és már ehetjük is. Parmezánnal megszórva az igazi!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »