Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Szószhoz:
Elkészítése:
A tésztához a lisztet és a sót összekeverjük, majd hozzákeverjük a tojást. Villával összekeverjük. Egy viszonylag kemény tésztát fogunk kapni. Nem kell sokáig gyúrni, csak amíg összeáll. Folpackba csomagoljuk és félretesszük pihenni, amíg elkészítjük a tölteléket.
A töltelékhez az olajat egy magasfalú serpenyőben vagy lábasban felhevítjük és rátesszük a spenótot, ami lehet friss vagy fagyasztott és kiolvasztott. Ha szükséges egy kis vizet adunk hozzá és készre főzzük, közben sózzuk, borsozzuk és egy gerezd fokhagymát ráreszelünk. Ha kész a spenót, hozzákeverjük a totut.
A raviolihoz a tésztát olyan vékonyra nyújtjuk lisztezett deszkán, amennyire csak tudjuk. Ha van tésztanyújtó gépünk akkor kb 5-6-os fokozatig. Egy közepes méretű pogácsaszaggatóval, vagy egy vizes pohárral köröket szúrunk ki a tésztából és a közepükbe 1 teáskanál tölteléket teszünk, a tészta szélét kevés vízzel körbekenjük, majd a tésztát félbehajtjuk, hogy egy félkör legyen és a széleit jó alaposan összenyomkodjuk. Ezt addig csináljuk amíg el nem fogy a tészta és a töltelék. Ebből az adagból 15-20 db raviolit tudunk készíteni.
Enyhén sós vízben 7-8 perc alatt kifőzzük a raviolikat, de akár fagyasztóba is tehetjük.
Közben elkészítjük a paradicsomszószt. A vöröshagymát felkockázzuk. 1 evőkanál olajat felhevítünk, rátesszük a hagymát és megsózzuk, majd pár perc alatt sűrűn kevergetve üvegesre pároljuk, ezután hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, pár másodpercet pirítjuk, majd ráöntjük a paradicsomkonzervet (természetesen friss paradicsommal is elkészíthető. Kb. 40 dkg paradicsomra lesz szükségünk Ekkor a paradicsomokon ejtsünk kicsi kereszt alakú vágást és forrázzuk le, majd óvatosan húzzuk le héját, kockázzuk fel és már használhatjuk is).
Ezután hozzáadjuk a fűszereket és 5-6 percig főzzük, majd botmixerrel egyneműsítjük.
A forró raviolira tesszük a szószt és már ehetjük is. Parmezánnal megszórva az igazi!