Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Spárgás rakottas recept

Spárgás rakottas
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 cs zöld spárga
    • 20 dkg szeletelt bacon
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
    • 10 dkg sajt
    • 1 fej vöröshagyma (közepes)
    • 2 ek liszt (púpozott)
    • 2 tk magos dijoni mustár
    • só (ízlés szerint)
    • őrölt fehér bors (ízlés szerint)
    • 1 kk őrölt szerecsendió
    • 10 dkg reszelt sajt
    • 10 dkg vaj
    • kb 6 dl tej

    Elkészítése:

    A spárgát hajlítsuk meg, törjük le a fás részét, alaposan mossuk meg, vágjuk le a bimbót, a szárrészt pedig daraboljuk fel. Ezután enyhén sós vízben főzzük roppanósra, majd szűrjük le és tegyük félre.

    Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük egymásmellé a baconszeleteket és közepes hőmérsékletű sütőben, pár perc alatt süssük szép pirosra.

    A tojásokat főzzük keményre, majd vékonyan szeleteljük fel. A sajtot reszeljük le és tegyük félre.

    A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.

    A vajat hevítsük fel egy serpenyőben, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a mustárt, sózzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, keverjük alaposan össze, majd szórjuk meg a liszttel és állandó keverés mellett pirítsuk pár pillanatig, majd vegyük le a tűzről. Ezután adjuk hozzá a tejet, keverjük simára, csomómentesre, majd tegyük vissza a tűzre, és kevergetve főzzük sűrűre a mártást (ha túl sűrű lenne a mártás, egy kevés tejet öntsünk még hozzá).

    Amikor a mártás kellően besűrűsödött, vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a reszelt sajtot és keverjük alaposan össze.

    Egy sütőformát kenjünk ki vajjal, majd kanalazzunk bele pár evőkanál mártást. Ezután szórjuk rá az előzőleg roppanósra főzött spárga felét, majd szintén kanalazzunk rá a mártásból.

    Ezután helyezzük rá a pirosra sült baconszeleteket, pakoljuk rá a felszeletelt főtt tojást, kanalazzunk rá pár kanál mártást, szórjuk rá a maradék spárgát, majd kanalazzuk rá a maradék mártást.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb 30 percig. Ekkor vegyük ki a sütőből, helyezzük rá a spárgabimbókat, majd szórjuk meg reszelt sajttal, tegyük vissza a sütőbe és süssük szép pirosra.

    Tipp:

    Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni a rakottast, majd úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá