Hozzávalók:
Elkészítése:
A spárgát hajlítsuk meg, törjük le a fás részét, alaposan mossuk meg, vágjuk le a bimbót, a szárrészt pedig daraboljuk fel. Ezután enyhén sós vízben főzzük roppanósra, majd szűrjük le és tegyük félre.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük egymásmellé a baconszeleteket és közepes hőmérsékletű sütőben, pár perc alatt süssük szép pirosra.
A tojásokat főzzük keményre, majd vékonyan szeleteljük fel. A sajtot reszeljük le és tegyük félre.
A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.
A vajat hevítsük fel egy serpenyőben, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a mustárt, sózzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, keverjük alaposan össze, majd szórjuk meg a liszttel és állandó keverés mellett pirítsuk pár pillanatig, majd vegyük le a tűzről. Ezután adjuk hozzá a tejet, keverjük simára, csomómentesre, majd tegyük vissza a tűzre, és kevergetve főzzük sűrűre a mártást (ha túl sűrű lenne a mártás, egy kevés tejet öntsünk még hozzá).
Amikor a mártás kellően besűrűsödött, vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a reszelt sajtot és keverjük alaposan össze.
Egy sütőformát kenjünk ki vajjal, majd kanalazzunk bele pár evőkanál mártást. Ezután szórjuk rá az előzőleg roppanósra főzött spárga felét, majd szintén kanalazzunk rá a mártásból.
Ezután helyezzük rá a pirosra sült baconszeleteket, pakoljuk rá a felszeletelt főtt tojást, kanalazzunk rá pár kanál mártást, szórjuk rá a maradék spárgát, majd kanalazzuk rá a maradék mártást.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb 30 percig. Ekkor vegyük ki a sütőből, helyezzük rá a spárgabimbókat, majd szórjuk meg reszelt sajttal, tegyük vissza a sütőbe és süssük szép pirosra.
Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni a rakottast, majd úgy kínáljuk.