Shakshuka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- kb 3 ek olaj vagy más zsiradék
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 1 nagy piros húsú paprika
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só, bors
- aprított koriander és petrezselyemzöld
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1,5 ek (füstölt) pirospaprika
- 2 tk őrölt kömény
- 800 g hámozott, paradicsomlében eltett paradicsom (konzerv)
Elkészítése:
A felforrósított olajon megfonnyasztjuk a felaprított hagymát és a paprikát. Amikor összeesett, akkor hozzáadjuk a fokhagymát és kissé átpirítjuk.
Ekkor belekeverjük a pirospaprikát, köményt és elkeverjük, kb fél percig pirítjuk, majd felöntjük a paradicsomkonzervvel.
Kb 10 percig főzzük, közben hozzáadjuk a koriandert, petrezselymet és sózzuk, borsozzuk. Ha szükséges kevés vizet öntünk alá.
A tojásoknak kis mélyedéseket készítünk és beleütjük a tojásokat. Lefedve kb 5-8 percig főzzük alacsony lángon (addig főzzük, amíg a fehérje meg nem szilárdul teljesen).
A tetejére szórhatunk aszalt paradicsomot, aprított olívabogyót, feta sajtot és petrezselymet.
Pirítóssal tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »