Shakshuka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- kb 3 ek olaj vagy más zsiradék
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 1 nagy piros húsú paprika
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só, bors
- aprított koriander és petrezselyemzöld
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1,5 ek (füstölt) pirospaprika
- 2 tk őrölt kömény
- 800 g hámozott, paradicsomlében eltett paradicsom (konzerv)
Elkészítése:
A felforrósított olajon megfonnyasztjuk a felaprított hagymát és a paprikát. Amikor összeesett, akkor hozzáadjuk a fokhagymát és kissé átpirítjuk.
Ekkor belekeverjük a pirospaprikát, köményt és elkeverjük, kb fél percig pirítjuk, majd felöntjük a paradicsomkonzervvel.
Kb 10 percig főzzük, közben hozzáadjuk a koriandert, petrezselymet és sózzuk, borsozzuk. Ha szükséges kevés vizet öntünk alá.
A tojásoknak kis mélyedéseket készítünk és beleütjük a tojásokat. Lefedve kb 5-8 percig főzzük alacsony lángon (addig főzzük, amíg a fehérje meg nem szilárdul teljesen).
A tetejére szórhatunk aszalt paradicsomot, aprított olívabogyót, feta sajtot és petrezselymet.
Pirítóssal tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »