Shakshuka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- kb 3 ek olaj vagy más zsiradék
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 1 nagy piros húsú paprika
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - só, bors
- aprított koriander és petrezselyemzöld
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1,5 ek (füstölt) pirospaprika
- 2 tk őrölt kömény
- 800 g hámozott, paradicsomlében eltett paradicsom (konzerv)
Elkészítése:
A felforrósított olajon megfonnyasztjuk a felaprított hagymát és a paprikát. Amikor összeesett, akkor hozzáadjuk a fokhagymát és kissé átpirítjuk.
Ekkor belekeverjük a pirospaprikát, köményt és elkeverjük, kb fél percig pirítjuk, majd felöntjük a paradicsomkonzervvel.
Kb 10 percig főzzük, közben hozzáadjuk a koriandert, petrezselymet és sózzuk, borsozzuk. Ha szükséges kevés vizet öntünk alá.
A tojásoknak kis mélyedéseket készítünk és beleütjük a tojásokat. Lefedve kb 5-8 percig főzzük alacsony lángon (addig főzzük, amíg a fehérje meg nem szilárdul teljesen).
A tetejére szórhatunk aszalt paradicsomot, aprított olívabogyót, feta sajtot és petrezselymet.
Pirítóssal tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »










