Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos-húsos rakott karfiol recept

Sajtos-húsos rakott karfiol
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 nagyobb fej karfiol
    • 3 dkg teavaj
    • 50 dkg darált sertéshús
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk zúzott fokhagyma
    • 1 tk só vagy vegeta
    • csipet őrölt bors
    • 1 tk fűszerpaprika
    • 6-7 szál petrezselyemzöld

    Továbbá:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 nagy ek tejföl
    • 10 dkg füstölt sajt
    • 1 tk vegeta
    • csipet őrölt bors

    Tetejére:

    • 15 dkg sajt
    • csipet fűszerpaprika

    Elkészítése:

    A darált húshoz hozzáadunk 1 tojást, az apróra vágott vöröshagymát, petrezselyemzöldet és a fűszereket, majd jól összegyúrjuk és félretesszük.

    A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és enyhén sós vízben 5-6 percig előfőzzük, végül leszűrjük.

    Egy tepsit vagy tűzálló tálat (jómagam lecsatolható peremű tortaformában készítettem) kikenünk teavajjal és az alját végigrakjuk a karfiol darabokkal.
    Ezután a bekevert fasírthúsból kisebb golyókat formázunk és tetszés szerint a karfiolok közé rakjuk.

    200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és (alsó-felső + légkeverés) nagyjából 20-22 perc alatt félkészre sütjük.

    Mialatt sül az étel, a 2 egész tojást kikeverjük a tejföllel, a füstölt sajttal és a fűszerekkel.

    Ezután kivesszük a sütőből, majd a karfiolok és húsgombócok közé locsoljuk a sajtos-tejfölös tojást, befedjük a tetejét durvára reszelt sajttal, ízlés szerint pirospaprikával is megszórjuk és 18-20 perc alatt készre sütjük.

    4-5 perc pihentetés után még forrón tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok!

    Tipp:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá