Hozzávalók:
Továbbá:
Tetejére:
Elkészítése:
A darált húshoz hozzáadunk 1 tojást, az apróra vágott vöröshagymát, petrezselyemzöldet és a fűszereket, majd jól összegyúrjuk és félretesszük.
A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és enyhén sós vízben 5-6 percig előfőzzük, végül leszűrjük.
Egy tepsit vagy tűzálló tálat (jómagam lecsatolható peremű tortaformában készítettem) kikenünk teavajjal és az alját végigrakjuk a karfiol darabokkal.
Ezután a bekevert fasírthúsból kisebb golyókat formázunk és tetszés szerint a karfiolok közé rakjuk.
200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és (alsó-felső + légkeverés) nagyjából 20-22 perc alatt félkészre sütjük.
Mialatt sül az étel, a 2 egész tojást kikeverjük a tejföllel, a füstölt sajttal és a fűszerekkel.
Ezután kivesszük a sütőből, majd a karfiolok és húsgombócok közé locsoljuk a sajtos-tejfölös tojást, befedjük a tetejét durvára reszelt sajttal, ízlés szerint pirospaprikával is megszórjuk és 18-20 perc alatt készre sütjük.
4-5 perc pihentetés után még forrón tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!