Sajtburger gnocchi recept

Hozzávalók:
Gnocchi:
- 80 dkg tiszított burgonya
- 15 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg durum dara (vagy sima liszt)
- só
- szerecsendió
- 1 ek olaj
Továbbá:
- 50 dkg sovány darált hús
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
- 1 teáskanál római kömény
- 1/2 teáskanál füstölt paprika
- 1 teáskanál mustár
- 1 fej vöröshagyma tiszítva és apróra vágva
- 3-4 gerezd fokhagyma préselve
- 5-8 db koktélparadicsom
- 2 dl marhahúsleves vagy víz)
- 2 dl főzőtejszín
- 20 dkg reszelt cheddar
- 1 csomag karikázott újhagyma
- 2-3 evők olvasztott vaj a gnocchi pirításához
- 6-8 szelet bacon extra ropogósra sütve, kisebb kockára vágva
Elkészítése:
Gnocchi:
A burgonyát egészben, héjában főzzük meg. Hagyjuk kihűlni, majd húzzuk e a héját és reszeljük finomra.
A reszelt burgonyából, a lisztből, a durumdarából, a tojásból, ízlés szerint fűszerezve gyúrjunk könnyen kezelhető, rugalmas tésztát. A tésztából nyújtsunk hengereket és késsel vágjunk 1 cm es darabokat. A darabokat nyomkodjuk meg egy villával.
Bő, forró, sós vízben főzzük ki, majd szűrjük le.
Összeállítás:
A kész gnocchikat a felolvasztott, felforrósított vajon pirítsuk meg (minden oldalát). Akkor jó, ha szép piros minden oldala.
A visszamaradt zsiradékon dinszteljük meg a hagymát, majd adjuk hozzá a füstölt paprikát, mustárt és a többi fűszert, majd adjuk hozzá a húst és dinszteljük fehéredésig. Hagyjuk, hogy a hús a saját levében párolódjon puhára.
Ha a hús puha, akkor hozzáadjuk a levest vagy vizet, felforraljuk és ha kell, akkor utánízesítjük.
Ha felforrt, akkor hozzáadjuk a bacont és a felezett paradicsomokat, majd a gnocchit is beleforgatjuk. Ekkor felöntjük a tejszínnel és rászórjuk a sajt 3/4-ét, majd az egészet jól beforraljuk.
Arra figyeljük, hogy a sajt teljesen olvadjon el és kevés mártás maradjon a ragun!
A kész ragot több kisebb tálba vagy egy nagyobb tepsib, jénaiba tesszük, rászórjuk a maradék sajtot és 180 fokon kb 20-30 perc alatt összesütjük.
A rétegek közé is érdemes reszelt sajtot szórni. Ha jól le van pirítva a gnocchi, akkor nem ázik át a ragútól és ropogós lesz a külseje, belül pedig omlós marad. Ha házilag készítem a gnocchi akkor a tésztájába is szoktam belekeverni a sült baconből.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »