Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtburger gnocchi recept

Sajtburger gnocchi
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Gnocchi:

    • 80 dkg tiszított burgonya
    • 15 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg durum dara (vagy sima liszt)
    • szerecsendió
    • 1 ek olaj

    Továbbá:

    • 50 dkg sovány darált hús
    • 1 teáskanál só
    • 1 teáskanál bors
    • 1 teáskanál római kömény
    • 1/2 teáskanál füstölt paprika
    • 1 teáskanál mustár
    • 1 fej vöröshagyma tiszítva és apróra vágva
    • 3-4 gerezd fokhagyma préselve
    • 5-8 db koktélparadicsom
    • 2 dl marhahúsleves vagy víz)
    • 2 dl főzőtejszín
    • 20 dkg reszelt cheddar
    • 1 csomag karikázott újhagyma
    • 2-3 evők olvasztott vaj a gnocchi pirításához
    • 6-8 szelet bacon extra ropogósra sütve, kisebb kockára vágva

    Elkészítése:

    Gnocchi:

    A burgonyát egészben, héjában főzzük meg. Hagyjuk kihűlni, majd húzzuk e a héját és reszeljük finomra.

    A reszelt burgonyából, a lisztből, a durumdarából, a tojásból, ízlés szerint fűszerezve gyúrjunk könnyen kezelhető, rugalmas tésztát. A tésztából nyújtsunk hengereket és késsel vágjunk 1 cm es darabokat. A darabokat nyomkodjuk meg egy villával.

    Bő, forró, sós vízben főzzük ki, majd szűrjük le.

    Összeállítás:

    A kész gnocchikat a felolvasztott, felforrósított vajon pirítsuk meg (minden oldalát). Akkor jó, ha szép piros minden oldala.

    A visszamaradt zsiradékon dinszteljük meg a hagymát, majd adjuk hozzá a füstölt paprikát, mustárt és a többi fűszert, majd adjuk hozzá a húst és dinszteljük fehéredésig. Hagyjuk, hogy a hús a saját levében párolódjon puhára.

    Ha a hús puha, akkor hozzáadjuk a levest vagy vizet, felforraljuk és ha kell, akkor utánízesítjük.

    Ha felforrt, akkor hozzáadjuk a bacont és a felezett paradicsomokat, majd a gnocchit is beleforgatjuk. Ekkor felöntjük a tejszínnel és rászórjuk a sajt 3/4-ét, majd az egészet jól beforraljuk.

    Arra figyeljük, hogy a sajt teljesen olvadjon el és kevés mártás maradjon a ragun!

    A kész ragot több kisebb tálba vagy egy nagyobb tepsib, jénaiba tesszük, rászórjuk a maradék sajtot és 180 fokon kb 20-30 perc alatt összesütjük.

    A rétegek közé is érdemes reszelt sajtot szórni. Ha jól le van pirítva a gnocchi, akkor nem ázik át a ragútól és ropogós lesz a külseje, belül pedig omlós marad. Ha házilag készítem a gnocchi akkor a tésztájába is szoktam belekeverni a sült baconből.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá